torstai 26. tammikuuta 2012

Perunarieskat


Eilisestä pottumuusista jäi just sopiva määrä jämiä, että saatiin tänään pöytään tuoretta rieskaa.

Perunarieskat

4 dl perunamuusia
1/2 tl suolaa
2 dl täysjyväohrajauhoja
1 muna

mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Taputtele jauhotetuin sormin n 1/2 cm paksuisia rieskoja leivinpaperille. Pistele lopuksi haarukalla. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Parhaimmillaan juuri uunista otettuina.

Ehkäpä maailman helpoin ja nopein ja taatusti maukkain ohje! :D
Ohjeessa luki että 10 kpl, mutta mä tein 3 "normaalin" kokoista =)





aamulla kävin teletapin ja koiran kans vähän ulkoilemassa (lue: teletappi touhus ja mä istuin polkutraktorin päällä). Sisälle ku päästiin, tunsin taas kuumeen nousevan. Nappia naamaan ja sillä siitä päästiin. Nyt taidetaan lähtiä käymään vähän kävelyllä, pääsee koiraki ulkoilemaan..

ja niin. Jos on sairaana, ei tarvi karpata. Ei jaksa eikä huvita. Mä tarvin lohturuokaa, kuten näitä rieskoja. Ja eilen jääkaapista löyty Pandan valkosta suklaata. Ja jääkaapista suklaa-lakritsi jäätelöä... :D

tiistai 24. tammikuuta 2012

apua, se nukkuu jo....


... lapsi nimittäin! ihan ihmeellistä. Meillä on muistaakseni joulun tienoilta asti ollu erinäisiä univaikeuksia. Lapsi, joka on aikaisemmin nukahtanu klo 20-20.30 suht helposti yöunille omaan huoneeseen, ja nukkunut melko hyvin 0-2 heräämisellä per yö, lopettikin nukkumaan menot ja "kunnon" yöunet tykkänään. Äiti oli vähän ihmeissään ja isäkin pyöritteli silmiään. Tätä on siis jatkunut jo kuukauden, kukkumista ja parkumista. Useimmiten on päädytty siihen, että poika tulee meidän keskelle kun mennään itse nukkumaan, joskus ennen klo 23.00. IHAN LIIAN MYÖHÄÄN SIIS! jos välillä on saatukkin omaan sänkyynsä nukahtamaan, on sieltä jo puolen yön aikaan väsähtäny äiti edes sen enempää yrittämättä roudannu pojan vanhempien keskelle, että saatas "rauhassa" nukkua. Välillä on siis epätoivo iskenyt ja päätä on hakattu seinään. Unikoulu-hommelit kiinnostais, mutta luulenpa (JA TOIVON) vahvasti että tästä "tilapäisestä unihäiriöstä" saadaan syyttää paria uutta hammasta ja nyt viikon ajan tietysti sairastelua. Viime viikolla kävi pari kertaa niin että poika nukahti kyllä "normaaliin" aikaansa n. klo 20, mutta heräs tunnin päästä parkuen ja tilanne päättyi sitten kakkavaippojen vaihtoon, ja sen jälkeen ei enää nukuttanutkaan. Joo, ymmärrän että unihäiriöt on tavallisia, juurikin esim. hampaista johtuen, mutta silti se kismittää, kun kerettiin jo hetkellisesti "tottua" hyviin yöuniin. Varuilta ja ihan mielenkiinnosta sain huutonetistä Pantleyn kirjan: Pehmeä tie höyhensaarille. Toivottavasti saan sen pian kotiin tutkittavaksi. Siinä on kuulemma hyvää tietoa lapsen unesta. Aion lukea kannesta kanteen. Varuilta.

Nyt on sitte toinen ilta peräkkäin kun poika on nukkumassa jo klo 20.00. Eilenki veti unta sit aamu 8:aan asti. IHAN OUTOA!!! No, tainnutin hänet meidän sänkyyn tuttipullon kanssa, sammu ko saunalyhty, kuten eilenkin. Ehkä asiaan vaikutti se että nukutin suosiolla viereen, tai se että hampaat on nyt tullut ja sairastaminen melkein ohi, ehkä se että on univelkaa kerätty, kuka näistä tietää!?!?! Pääasia että nyt nukkuu. Pelkäänpä vain, että tällä viereen nukuttamisella ammun ihtiäni nilkkaan, ja seuraava ongelma on sitten se kun poika ei nukukkaan omassa sängyssä. Tiedä häntä. Mies on tän viikon yötöissä, joten meillä on pojan kans sängyssä tilaa, joten IHAN SAMA misä nukkuu, kunhan flunssainen ja väsähtänyt äiti saa nukkua :D

Mitäs muuta meille kuuluu... sunnuntainen hääpäivä oli vähän.. hmm... väsähtänyt kaikesta sairastamisesta johtuen, mutta hyvää ruokaa syötiin kynttilän valossa. Se lienee pääasia :) Kohtaloa uhmaten varasin tälle viikonlopulle hotellin, ravintolan ja leffan uudestaan. Varmaan mies on sitten viikonloppuna kipeänä...

Karppauksesta: hiilari-ähky aiheutti sen mitä sen pitiki, hirvittävän "pömppis-olon". Suklaa ei maistunut enää hyvälle, eikä edes sipsit! mikä on sinänsä outoa, koska oikeesti RRRRRRakastan sipsejä :) Söin myös yhden ruisleivän, sekä valkosipulipottuja, namnam. Tuloksena siis pömppis ja puntarissa + 1kg. Siis, karppaus jatkuu!! Lisäksi olen huomannut, että nyt kun en syö hiilareita, pystyn ihan surutta syömään paprikaa. Mikä on siis tosi mahtista koska se on HYVÄÄ! Aikaisemmin paprika on aiheuttanut törkeen närästyksen. Ja kaasuvaivoja XD Nyt siis ei enää ketään haittaa vaikka syön paprikaa. Nam!



Nyt, tämä räkänokka lähtee soffalle viltin alle nauttimaan kaukosäätimen herruudesta :)
jos toisella kädellä yltäis piskiä rapsuttelemaan...

maanantai 23. tammikuuta 2012

Sienet ja siilit - ompeluksia


Tää on sitte NIIIIIN ihana joustofrotee =)


Päivän askareina parit pöksyt siis, koot 80 cm ja 62 cm.
Molemmat myyntiin huutikseen.





" Missä napa?"

edit. Teletapin eka kuumeetoon päivä viikkoon, JEEE!!! Ja äitillä jatkuu karppaus :D

lauantai 21. tammikuuta 2012

Vauvalahjus - ompeluksia siis!


Nonii, räpelsin päivän askareina tämmöset suvun uudelle prinesssalle!! Ihana ommella pitkästä aikaan RAUHASSA, kun isäntä on kotosalla. Teletappi edelleen kuumeessa, mutta tänään näyttäs olo olevan jo parempi kun touhuaa jonku verran ja nukku "kunnon" päikkäritki. Ja jotain pientä on jo syötykkin. Eiköhän tämä tästä siis!


ja niin, tämä illan "Hiilari-ähkyn" hankinta on jo aloitettu: muutaman suklaan oon syöny.. ja YLLÄTYSYLLÄTYS: ei ne nyt NIIIN hyviä oo!!! oikeestaan aika paska jälkimaku jäi suuhun. No, ehkä noi sipsit uppoo sit paremmin :D

perjantai 20. tammikuuta 2012

Karpin lounas


Karpin tämän päivän lounaslautaselta löytyy... Pepperonia!!! Ay caramba!!


ja salaattia ja törkeesti aurajuustoa..


ja kana, parsa, suppilovahvero, kookosmaito - hässäkkää
tujauksella punasta currya ja juustokuminaa... mmmm...


ja sienisalaattia ja wokkivihanneksia.
Raejuustoo ois vielä voinu lautaselle ängetä, mutta onhan tääki jo iso satsi. Ilmeisesti mahalaukku on jo hieman vetäytynyt kasaan, koska ehkä puolet jaksoin tästä syödä. Ja täähän on kyllä KEVYT annos. Ja "normaalielämässä" tää ois syöty tyhjäksi helposti.

Huomenna viikonlopun kunniakasi on aamupalalla sitten munia ja pekonia.
Ja kaikkea muutakin hyvää!

edit. Teletappi vieläkin kipeänä.. :/ Eli viikonlopun hemmottelu-reissu peruttu.
Silti pidän huomeniltana aikaisemmin mainitsemani kokeellisen "Hiilarien-mättö" tuokion.
Ainakin suklaata. Ja EHKÄ vähän sipsiä :D

torstai 19. tammikuuta 2012

Vauvauutisia!

Oman lapsen, pienen linnun
kannoit alla sydämen.
Nyt on onni täydellinen
syliisi saat ottaa sen.
Tunnet käden, pienen hennon
tunnet posken pehmeän.
Voisko olla kauniinpaa
kuin on alku elämän.

Teletappi sai serkku-tytön. Miehestäni on tullut setä. Voinhan minä sitten olla täti, vaikken oikeasti olekaan..???!!! tahtootahtoo! Voi kun pääsisi pian pienokaista katsomaan. Sitä odotellessa, pääsen vihdoin ompelemaan tästä ihanasta Hilcon kankaasta vauva-tuliaisia :)


Tämän bloggauksen kirjoitti onnesta sykkyrällä ja mykkyrällä oleva "täti".
Halipusu-rutistukset vauvelille ja perheelle!

Kuumeilu jatkuu


Jäi eilen vähän tuo teksti kesken, kun pienellä tuli hätä.

Tänään sama meininki jatkuu kuin eilen. Illaksi kuume taas nousi, mutta lääke-koktaililla laski taas ja yö jopa nukuttiin. Niin, siis sitten kun nukahdettiin... varmaan joskus puolilta öin. Aamulla taas oli vähän lämpöä ja nytkin mittari näytti 38. Yskä on hirvittävä. Ja nenäki näyttäs alkavan vuotamaan. Mut nieluviljelyn alustava tulos oli negatiivinen. Että näillä mennään. Teletapin serkku on jo kuudetta päivää kuumeessa, joten todennäkösesti samoilla taudeilla ja kuumeilla mekin mennään. Taitaa viikonlopun hääpäivänvietto peruuntua, mutta ehtiihän sen myöhemminkin :)

Ruoka ei pikku potilaalle tahdo maistua. Kaikki mitä hän on yrittänyt niellä, on tullut oksennusrefleksin kans pihalle. Kai se kurkku/nielu on niin turvoksissa yskimisestä, että pienikin pala aiheuttaa yökkimisen. Vellejä tässä on sitten lämmitelty, mutta ei nekään tahdo maistua. Leivät jää pöydälle ja samoin jopa piparit. Silloin ollaan TOOOOOSI kipeänä jos piparitkin jää syömättä.


onneks tuo kuume nyt vähän laski, päästään kauppaan. Mies tuli eilen illalla myöhään töistä ja lähti aamulla aikaisin. Tiä kuinka myöhään tänäänki menee ja jääkaappi on tyhjä. Pakko alkaa kiskomaan pojalle halaareita päälle - reppana - ja ajella kauppaan.


ja niin, koirakin on nyt vähän heikoilla ulkoilutuksilla. Eilen pääsi takapihalle portaanpäätyyn köyteen muutamaan otteeseen, tyyliin "hoidappa asias siinä, siivotaan kun ehditään". Tänään Teletappi onneksi nukahti edes puolentunnin päikkäreille, pääsin itkuhälytin taskussa koiran kanssa edes vähäksi aikaa pihalle touhuamaaan. Toivottavasti mies kotiutus tänään vähän aikasemmin, pääsis koiran kans kunnolla lenkille. Ei tuota lasta vihti vielä pihalle roudata.

no, tästä on suunta vain ylöspäin!!!

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

kultapieni sairastaa :/


Tämän päivän eväät.. Kuumetta on mittailtu eilisaamusta asti. Pikku mies alkoi yskimään oikein urakalla maanantaina, ja eilen aamulla olikin sitten jo kuumeessa. Supolla sain kuumeen laskemaan, mutta iltapäivällä alkoi nousemaan uudestaan, ja siihen ei sitten enää kotoa löytyvät lääkkeet auttanutkaan. Viime yö meni vähän niin ja näin, välillä nukuttiin, välillä vaikeroitiin ja hikoiltiin. Kuumetta mittailin pariin otteeseen, siinähän se pyöri 39.4 - 39.8 Teletappi on muutaman, siis VAIN muutaman kerran aikaisemmin vähän kuumeillut (ja ikää siis 1v2kk), mutta ne on mennyt ohi ihan supoilla, ja parissa päivässä. Mutta nyt tällä ensikertalais-äidillä tuli niin kova hätä yöllä, että soitin päivystykseen kysyäkseni mitä lääkitystä tuolle lapsiraukalle vielä voi antaa. Mukavan kuulonen miesääni puhelimen toisessa päässä rauhoitteli ja totesi että koska puhelun taustalta kuuluu pikkumiehen möykkää kun hän tyhjensi paiskomalla lelulaatikkoa (ei kuume siis juurikaan hidastanut!!), niin eipä syytä huoleen. Rouva on hyvä vaan ja antaa niitä lääkkeitä ohjeen mukaan. Tästä huojentuneena yö jatkui sitten ainakin siltä osin rauhallisemmin, ettei tarvinut miettiä mitä teen.


Aamulla tilanne oli hieman parempi, lämpöä enää 38,5. Mulla oli herätyskello soimassa ennen seiskaa, kun oli "yksi tärkeä meno" (siitä toivottavasti myöhemmin lisää!). Onneksi äitini tuli Teletappia hoitamaan aamupäiväksi. Ja onnistuin myös saamaan lääkäriajan pojalle. Lääkäri katsoi että korvat oli puhtaat ja keuhkot ja sydän kuulosti normaalilta. Crp otettiin, oli alle 8. Nieluviljelytulos saadaan huomenissa. Reseptillä saatiin sitten lääkettä. Kotia kun päästiin niin poika oli jo aika töttöröö ja kuumetta oli jo 40,3. Ei muutako uusi lääke nassuun ja vähän unta päälle. Puolentoista tunnin päästä meillä olikin jo uusi poika ja leikit olkkarissa pääsi jatkumaan!!!




maanantai 16. tammikuuta 2012

Karppauksesta.


Varmaankin jokaisella ihmisellä on jonkinasteinen mielipide ja näkemys karppaamisesta, vaikka kokemusta kyseisestä ruokavaliosta ei olisikaan. Nyt taas vuoden vaihduttua lehdet ja telkkari pursuaa laihdutus mainoksia, ja mun silmiini on jo tosi monesta lehdestä sattunut haastatteluja karppaajista. Viimeksi tänään luin viikonvaihteen iltiksestä kolmen eri henkilön haastattelut. Kuka on laihtunut minkäkin verran ja miten on saatu jättää erinäisiä lääkkeitä pois esim. kolesteroli- tai diabeteslääkkeitä.

Itse olen karppausta kokeillut viimeisten parin vuoden aikana silloin tällöin, viikon-parin jaksoissa. Ekalla kerralla iski hirvittävä päänsärky muutaman päivän jälkeen. Se varmastikkin oli jonkin asteinen vieroitusoire hiilareista, koska meni ohi kun olin vetässyt parit leivät ja suklaata. Muilla kerroilla ei vastaavaa ole tapahtanut, olen ainoastaan huomannut karppaamisen hyvät vaikutukset: elimistön turvotus katoaa, sen myötä tietysti myös mieli piristyy ja olo on energinen ja hyvinvoiva.

Tämän vuoden lupaukseni oli ottaa kaiken joulumässytyksen ja siitä aiheutuneen ähkyn ja turvotuksen poistamiseksi "muutaman viikon" karppaus-kuuri. Olen perehtynyt aiempaa tarkemmin suomalaisen "karppi-gurun" Antti Heikkilän nettisivuihin sekä kirjoihin. Siinä on semmonen mies, jonka kanssa olen monessa asiassa samaa mieltä. Niinpä olen nyt elänyt kaksi viikkoa ilman mitään viljatuotteita, sokereita ja perunoita. Ei leipää, makaroonia, karkkimässyjä. Ei perunoita, ei sipsejä, ei edes riisiä. Sen sijaan maha on täyttynyt lihalla, kalalla, kanalla, kasviksilla, salaateilla, pähkinöillä. Aurajuusto on jääkaapin vakiovaruste, kuten myös kermat, tuorejuustot, juustot, kananmunat, leikkeleet ynnä muut.

Ja miten tässä sitten on kaksi viikko pärjätty? Ihan hyvin, oikeastaan paremmin kuin kuvittelinkaan! Aamupalaleipä-ongelma on ratkaistu mainioilla karppi-leivillä. Ei niillä mitä kaupassa myydään, vaan itsetehdyillä juustoleipäsillä. Sekoitetaan vaan juustoraastetta, kananmunia, manteli/soijajauhetta ja leivinjauhetta. Uuniin paistumaan ja kun ovat kauniin värisiä ei muutakuin läjä leikkelettä, juustoa ja kurkkua päälle. Ei nyt tietenkään minkään tuoreen kauraleivän veroista, mutta kun täytteitä on tarpeeksi päällä, ihan sama mitä siellä alla on :D Yllättävän vähän on tullut tämän parin viikon aikana "hiilari-himoja". Muutamana päivänä on tehnyt tosi tiukkaa katsoa vierestä kun mies mutustaa sipsejä ja suklaata ja sirkus-aakkosia, mutta hammasta purren siitäkin on selvitty. Tällä hetkellä sokerinhimo on oikeastaan jo kadonnut. Tai ehkä se on jo sitä ajatusta että "kun näin pitkälle olen päässyt niin en nyt kyllä enää anna periksi". Eli sen vuoksi ei tee mieli.

Tänään meillä oli iltaruokana tortilloja. Siihenkin karppaajilta löytyy oma ratkaisu. Siis niitä lättyjä varten, täytteethän ainakin meidän pöydässä oli hiilarittomia. Paistoin siis itselleni pannulla karppilättyjä: munia, voita, mantelijauhetta ja ripaus suolaa. Ei tietenkään vehnätortillojen veroisia, vaan ehkä jopa parempia! Lätyn koostumus oli hyvä, pysy suht hyvin kasassa vaikka tursusikin jauhelihaa, aurajuustoa, sipulia, pepperonia, salaattia, kurkkua ja tuorejuustoa. Karppi-pitsaakin meillä on syöty. Sekin oli hyvää, tosin allekirjoittanut mätti hieman liikaa pepperonimakkaraa päälle, ja kun pohjassa oli tosi suolaista juustoa, oli setti aika.. hmm.. ärtsy! mutta seuraavalla kerralla vahingosta viisastuneena jo parempi =)

Mitä tällä "kuurilla" sitten on saatu aikaan? Minulla, jolla on normaali painoindeksi, eli ei varsinaista painonpudotustarvetta, on painoa tippunut kahden viikon aikana nyt kolme kiloa. Nesteet ja kuona-aineet ovat siis poistuneet. Alussa mainitsemani jouluähky ja turvotus on siis kadonneet. Tästä johtuen tietysti mieli on virkeä ja olotila muutenkin keveä. Maha ei ole enää se turvonnut jalkapallo kuten yleensä esim. pasta-annoksen tai vaalean leivän syömisen jälkeen. FARKUT EI KINNAA!!! olo on siis hyvä! ei, se on täydellinen!

Miten tästä eteenpäin? Suunnitelma on seuraava: karppaus jatkuu tiukkana vielä tämän viikon, tai lauantaihin asti. Viikonlopuksi lähdetään miehen kanssa hääpäivän viettoon, ja illallispöytä on varattuna espanjalaisesta ravintolasta jossa todellakin syön mitä haluan. Lisäksi olen luvannut itselleni myös suklaata sekä syödä sunnuntai-aamuna hotellin aamupalapöydästä kaikkia herkkuja, mitä löytyy. Tuoreista leivistä lähtien. Tähän astiset kokemukset Scandicin aamupaloista on vain ja ainoastaan positiivisia. Suorastaan odotan sitä siis :) Sitten sunnuntaina kuullostelen olotilaani kaiken sen hiilarien mättäämisen jälkeen. Monet sanovat että olo on hirveä ja palaavat välittömästi takaisin karppaamisen pariin. Katsotaan miten mulle käy.. ehkä jatkan tiukkaa karppaamista, ehkä otan ruokavaliooni takaisin aamupala-ruisleivät ja riisin, tai ehkä palaan kokonaan takaisin normaaleihin ruokailutapoihini ja YRITÄN pitää karkkipäivän vain kerran viikossa :D Who knows?! Se selviää siis viikon päästä!!!

perjantai 13. tammikuuta 2012

Matto, maton, matolta, matolle.

Päätöksiä matoista meidän huuhollissa:

1. ENÄÄ IKINÄ KOSKAAN ei osteta valkoisia mattoja, koska talossa asuu myös musta pitkäkarvainen koira. IKINÄ. EI. ENÄÄ.

2. ENÄÄ IKINÄ KOSKAAN ei osteta puuvilla-räsy-mitälie-mattoja, koska ne luistaa laminaattilattialla, sen samaisen koiran alla. Sen ei tarvi ko kävellä maton VIERESTÄ, ni WHAM, jo on matto taas vinksinvonksin. Ja ei, mitkään jarrumuovit maton alla EI auta. Kokeiltu on. IKINÄ. EI. ENÄÄ.

3. ENÄÄ IKINÄ KOSKAAN ei osteta halpoja puuvilla mattoja, joissa on punainen raita. Oli ne sitten miten ihanat hyvänsä! Koska niitä on ihan turha yrittää pestä! Ainakaan ilman että ne ois sen jälkeen punaisen läikikkäät. IKINÄ. EI. ENÄÄ.

4. Yllämainittuja päätöksiä voi allekirjoittanut muutella mielialojen ja hormonihäiriöiden mukaan.

Toisinsanoen, koska kesä on jo ihan kohta, ja siis kevät jo paljon ennen sitä, on aika tsekata huushollin mattoja "sillä silmällä".

Keittiö: Uusi ruskea sävyinen PUUVILLA-matto. Hätä-ostos Ellokselta parilla kympillä. Siis sen jälkeen kun ne edelliset punaraitaiset oli joulusiivoissa pesty pilalle.

Olohuone: vanhemmiltani pöllitty iso harmaasävyinen puuvillamatto mustilla hapsuilla.

Aula: toinen vanhemmiltani pöllitty iso harmaasävyinen puuvillamatto mustilla hapsuilla ja beigen sävyinen "ko ei nyt muutakaan löydy" - hätäostos parisen vuotta sitten.

Teletapin huone: turkoosi ryijymatto

Meidän huone: valkoiset puuvillamatot

Mattopäätös-listan perusteella KAIKKI muut paitsi teletapin huoneen matto menis vaihtoon. MUTTA, ne pöllityt matot on kyllä kivoja ja olkkarin matton on pöydän alla = pysyy paikoillaan, ja aulan matto on laatoituksen päällä = pysyy suht hyvin paikoillaan. Ongelmapaikkoja on siis kolme: keittiö, aulan toinen matto ja meidän huone. Keittiö karsitaan listalta heti pois koska siellä oleva ongelma-matto on uusi. Jos sitä nyt edes muutaman kuukauden vihtis katsoa. Meidän huone karsitaan myös toistaseks listalta pois, koska nekin matot on suht uudet. Ja tykkään niistä valkosista matoista. Ja saatan vielä pari kuukautta jaksaa imuroida ne koiran karvat JOKA AAMU.

Jäljelle jää siis aula.



















Ylin matto on se minkä haluaisin. MUTTA, se on bukleematto. TUSKIN pysyy sen kummemmin paikallaan kuin nykyinenkään. Nuo muut on sitten tuftattua nailonia, luistamattomalla pohjalla. Mutta en tykkää niistä. Tuftatuista matoista yleensäkään. Ylimmäistä mattoa tilaisin yhden kappaleen, mahdollisimman pitkän, kun tulisi semmoiselle aulan "käytävä"-pätkälle. Pyöreä tähti-matto vois olla kiva jos laittais vaikka 3 peräkkäin. Ja yks vielä siihen käytävän päähän, koiran makuu-alustaksi. Pitkänmallinen vastaava tähtimatto näyttää aika, hmm.. en tykkää. Ja tuo kukkamatto. No en ole hankkimassa.


Mitä teen? Ostan sen minkä haluan ja naulaan lattiaan? vai ostan sen mitä en halua, ja oon tyytyväinen että ne pysyy paikoillaan mutta joudun kävellä niiden ohi silmät kiinni?

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Ompeluksia: Siili-paita 80cm myyntiin

Teletapin päikkäreiden aikaan syntyi tämmönen!
Myyntiin Huutikseen, linkki löytyy tuosta oikealta sivusta.
Koko 80 cm.





lauantai 7. tammikuuta 2012

Ihania keittokirjoja... =)


Aah, kävi tänään töissä vähän ale-jeesaamassa. Voivoi, tais päivän tili ja vähän enemmänki kilahtaa takasin kaupan kassaan, nimittäin siellä oli NIIIIIIIN ihania ale-kirjoja!!!!! Teletapille löyty ihania pikku kirjoja, itellekki muutama kiva romsku ja ne keittokirjat.... NE KEITTOKIRJAT!!! mun heikkous!!!


Nämä multa löytyy tällä hetkellä keittiön hyllystä. Aika vähältä näyttää, onkohan siskolla jotain lainassa.. =) Jamie Olivereita pitää olla tietysti, ei kaikkia, mutta noi 3, niillä pääsee hyvin alkuun.


ja Nigella... Ihana herkullinen Nigella..



ja herkkuja.. kröhöm.. parhaat päältä:






...suklaata..



..ja KAS, lempiruokaani suklaata...



ja.. hmm.. tämä ei liene selittelyjä kaipaa, EIHÄN?? =)



Niin, niistä ALE-kirjoista.. Tämä jäi vielä kaivertelemaan.. varasin itselleni, haudon muutaman päivän, ja käyn sitten ostamassa.. 14.90 €


..kuin myös tämä... 9.90 €

Ja nuo Ulla Svenskin kakkukirjatkin olisi ihana omistaa,
valitettavasti eivät olleet ale-hyllyssä.. =)

edit. karppaus edistyy mainiosti, itsekuri on rautainen. Työkaverit pyysivät hakemaan päivä-kaffille leivokset, hain ihanat herkku Luxus-leivokset, ENKÄ OSTANUT ITSELLENI. NIIN!