torstai 21. kesäkuuta 2012

Huutikseen


Yllä olevan paidan latasin just huutikseen myyntiin.

ja nyt lähen vinttaamaan pyörällä kylälle ystävän luo iltakaffille. YKSIN.
Huomenna kotopuoleen juhannuksen viettoon :)

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Aamupostaus

Ihan omituista olla koneella tähän aikaan päivästä.. tai vuorokaudesta =)  Mulla on tällä viikolla iltavuoro, eli 10:15-18:15 töitä. Ehtii siis aamuisinkin datailla! Onneks sattu juhannusviikolle tää vuoro, ei ole kuin kolme päivää iltaa ja aatonaattona eli huomenna 8-16 ja perjantai vapaa. Ah!


Täsä kuvassa pojalla on ihanaiset Metsolan joustiksesta tehdyt haalarit. Tilasin ne yhdeltä ompelijalta, kun mulla ei sillon ollut tuota kangasta. No, nytpä on, sekä haalarit että kangasta :) Ja uusi "ipsii" (= lippis) ostettiin sunnuntaina kauppareissulta. Isi halus. Kuinkas muuten :) Nyt rupee jo tuntumaan siltä että toi lätsä päässä pitää mennä nukkumaanki.. hohhoijaa...





Vauhtiveikko herätti meidät aamulla laulamalla mitä ilmeisimmin laulua "aa-ramsamsam-aa-ramsamsam". Siltä se ainaki mun mielestä OSITTAIN kuulosti, pojan versio oli tämä: "saaa, saaa, saaa, kutikutikuti" =) Ei voi erehtyä..?! Pitää kysyä kun vie hoitoon että ovatko sitä laulaneet. Muutenkin tekstiä lapsen suusta tulee jatkuvalla syötöllä. Osa on semmosta solokotusta että ei siitä ota seppäkään selevää, mutta suurimman osan ainakin äiti tajuaa. Se lienee tärkeintä. Eilen poika treenas tosissaan hyppäämistä, äiti näytti mallia ja hän koitti perässä. Tyyli oli tämä: ensin kyykkyyn, sitten sieltä ylös ja lopuksi polkaistiin vasenta jalkaa. Nimenomaan vasenta. Samalla kikatettiin ja hölistiin että "yppää, yppää". Oli kyllä kerrassaan ratkiriemukasta katseltavaa :) Tämä treenaus keskittyi juurikin hetkeen ennen iltapuuroa. Viimeaikoina on ollut havaittavissa pienimuotoista "iltavilliä" just ennenku pitäs alottaa iltatouhut. Meno on kyllä semmosta että! Poika viuhtoo edestakasin, juoksee tukkaputkella, tai lykää nuita autojansa. Ja höpöttää ja kikattaa. Ihana lapsi :) Onneks sitten rauhottuu iltapuurolle, kun läppäriltä näkyy youtubesta Unelmatarha. Aikasemmin mentiin Fröbelin palikoilla, mut ne ei enää tahdo tehota. Unelmatarhaa jaksaa toljotttaa, ja samallahan se suukin aukee kätevästi :) Kaiken huipuks löysin jakson, jossa lopuksi "apsideisi" ja "tomblibuut" menee nukkumaan. Poika rupee siinä vaiheessa viimestää hieromaan silmiään ja huiskuttaa niille hyvää yötä - huiskutukset. Ja eiku sänkyyn :)

Tuossa se nyt istuu vieressä ja lukee eilen kirjakerhosta tullutta uutta äänikirjaa (joo, tottakai lapsi-raukka kuuluu jo kirjakerhoon). Ihan törkeen iso ääni tuosssa, pitänee varmaan vähän teippailla. Ja kakka haisee, pitänee lähtee siivoomaan..... =)


sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

"soossit"


Viimesimmät treffit Singerin kans johti tämmösiin! Velour-shortsit, tai "soossit" kuten poika sanoi :)
Tein 92cm kaavoilla, vähän fiilasin ja höyläsin, ja tältä nämä nyt näyttää ton 84cm/13kg päällä. Ihan hyvät, mutta menis isommallekkin. Funtsin tässä että paanko myyntiin vai käytetäänkö ite.. =)


lauantai 16. kesäkuuta 2012

Hyvä Päivä


Oi että, tänään on ollut vallan erinomainen päivä!! Ihanaa, näitä lisää :) Pikkumies yllätti aamulla kiikuttamalla mulle kesken aamupala-touhujen keittiöön yhden vauvalelunsa. Se lelu on ripustettava pehmoheppa, joka soittaa piisiä "Somewhere over the rainbow". Se lelu on mulle "THE lelu", jota ei ikinä koskaan hukata eikä laiteta kiertoon. Se piisi on ihana ja siitä tulee ihania vauvamuistoja mieleen. Mä melkeen räävyn jo kun edes näen sen. No, poika siis toi sen mulle ja halusi syliin. Siinä mä sit istuin keittiön lattialla, poika 1v 7kk vauva-asennossa makuullaan sylissän. Kuunneltiin piisiä uudestaan ja uudestaan. Ja mä räävyin. ja räävyin. Poika kahto mua vähän oudosti ja oli hiljaa, yritin hymyillä välillä, ja vetistelin samalla. Memories, ah, sweet memories. Sillä oli hyvä alottaa päivä.


Hetken kuluttua pikkumies oli jo intopinkeenä lähdössä isän kans rekalla ruokakauppaan. Joo-o. Meillä käydään rekalla ruokakaupassa. Mut VAAN tän kerran, I promise!! :D  Minä sen sijana pääsin hyvän ystäväni ja kummityttömme kans päiväkävelylle tuohon kylälle ystävän luoksen pihakirppikselle. Sää oli suosiollinen, vaikka välillä pilvinen. Myyjiä oli useita ja onnistuin törsäämään kaikki ne 30 € mitä mulla oli mukana. Hyvä reissu siis! Mukaan tarttui pikkumiehelle palapeli ja junarata-lelu. Jääkaapin oven löysin edukkaasti Jääkaappirunoutta-magneetteja ja keittiöön Nedholmin sydän sarjan mukitelineen. Valkoisella sydämellä varustettuna. Ja tietysti lapselle vaatteita.


Varisin edukkaasti löysin siis Polarn o. Pyretin ton raitapaita + housut setin, sekä harmaat housut, POPin myöskin. Lindexin traktoripaidan ja Villervallan limen tähtilakin sain etuosto-oikeudella ystävän kirppiskassista jo viikko sitten :) Äiti on tyytyväinen, toivottavasti lapsikin osaa arvostaa :D

Iltapäivällä sain kylään syöppärijengin. Vietettiin mukava brunssi hetki terassilla, kun aurinkokin sattui sillä hetkellä paistamaan. Tällä kertaa ei "terapoitavaa" löytynyt kovin paljoa.. liekö auringolla vaikutus asiaan :) Seura oli kyllä loistavaa, kuten aina. Kiitos tytöille taas, seurasta ja eväistä :)


Minun osuus tarjoiluista oli Kinkku-ananaspizzakka, jonka resepti löytyy Kinuskikissalta.

Tän lisäksi tein Rukiisia lohileivoksia, joista en nyt jostain syystä saa kuvaa tähän ladattua. Näkyvät kyllä tuossa ylimmässä ekassa kuvassa. Resepti niihinkin herkkuihin Kinuskikissalta tästä.

Nyt on sitten massut täynnä herkkuja, ja saunan jälkeisessä olotilassa olla möllötellään. Josko tästä könyäis sohvalle leffan pariin.

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012


ah, nyt toimii! eilisen illan pakersin hyttysten keskellä mun pienessäisossa perenna penkissä. Sieltä sai vuohenjuuria ja särkyneitä sydämiä jakaa oikeen isolla lapiolla, sen verran hyvin oli kananpaskat tehonnu.Työmaata sinne vielä jäi, mä kun karkasin hyttysiä pakoon sisälle kesken homman. Tarkoitus oli tänään jatkaa, mut täälä onki kivasti satanu vettä koko päivän. Tänään piti myös käydä vielä puutarhalla yks keikka, autokatokseen jotku amppelit hakee ja terassin reunapenkkiin jotain väriä, mut ei sitten oikeen inspiroinu, kun tää keli on tämmönen.. ankee. Aamupäivällä oli hetkellisesti kuivaa, joten kerettiin pojan kans kököttää vähän aikaa hiekkalaatikolla hyttysten syöttinä. Mies pesi terassikalusteita, tai lähinnä virutteli siitepölyt niistä pois ja roudas autokatokseen kuivumaan. Ne pitäs petsata. Samoin kuin terassi. Viime kesänä jäi käsittelyt tekemättä ja nyt on kyllä sen näköstä värkkiä että... :D Mut pääsis tosta siitepölystä ensin eroon... sitä on ihan törkeesti, meillä kun on tässä näitä mäntyjä ihan omiin tarpeisiin.

Kasvimaakin on laitettu, hernettä, porkkanaa ja muutama punajuuri siellä odottelee kesäkelejä. Kasvihuone "kaappiin" laitoin tomaatteja ja yhden paprikan. Ja parit auringonkukat siellä on itämässä... pitäskin muuten käydä kameran kans sielläkin nurkalla :)

Toi kärhö on ihanasti ryöpsähtäny. Viime kesänä sen äidiltäni juurakkona kiikutin meille, kun se oli jäämässä uuden terassin jalkoihin. Hyvinhän tuo onneksi lähti meilläkin kasvamaan!



Pojalle pakersin yks aamu tämmöset housut, ja lisää pitäs vielä duunata kun tyhjensin kaapista vanhoja/kulahtaneita pois. Osan hyvistä vaatteista laitoin huutikseen myyntiin, jospa niille uusi omistaja sieltä löytys.


Nämä paidat lähti perjantaina yhdelle pikkupojalle, toivottavasti ovat mieluiset :) Pitäs tuolle omallekkin tehdä, kunhan vaan tulis ne t-paita kelit!!!

töktök.

siis ei oo totta. Nyt kun mä vihdoin ajan kanssa istun tässä ja keskityn TÄHÄN hommaan, niin sit nää kuvat ei taaskaan lataudu. Huoh. Jos koittas illemmalla uudestaan.