keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Aamupostaus

Ihan omituista olla koneella tähän aikaan päivästä.. tai vuorokaudesta =)  Mulla on tällä viikolla iltavuoro, eli 10:15-18:15 töitä. Ehtii siis aamuisinkin datailla! Onneks sattu juhannusviikolle tää vuoro, ei ole kuin kolme päivää iltaa ja aatonaattona eli huomenna 8-16 ja perjantai vapaa. Ah!


Täsä kuvassa pojalla on ihanaiset Metsolan joustiksesta tehdyt haalarit. Tilasin ne yhdeltä ompelijalta, kun mulla ei sillon ollut tuota kangasta. No, nytpä on, sekä haalarit että kangasta :) Ja uusi "ipsii" (= lippis) ostettiin sunnuntaina kauppareissulta. Isi halus. Kuinkas muuten :) Nyt rupee jo tuntumaan siltä että toi lätsä päässä pitää mennä nukkumaanki.. hohhoijaa...





Vauhtiveikko herätti meidät aamulla laulamalla mitä ilmeisimmin laulua "aa-ramsamsam-aa-ramsamsam". Siltä se ainaki mun mielestä OSITTAIN kuulosti, pojan versio oli tämä: "saaa, saaa, saaa, kutikutikuti" =) Ei voi erehtyä..?! Pitää kysyä kun vie hoitoon että ovatko sitä laulaneet. Muutenkin tekstiä lapsen suusta tulee jatkuvalla syötöllä. Osa on semmosta solokotusta että ei siitä ota seppäkään selevää, mutta suurimman osan ainakin äiti tajuaa. Se lienee tärkeintä. Eilen poika treenas tosissaan hyppäämistä, äiti näytti mallia ja hän koitti perässä. Tyyli oli tämä: ensin kyykkyyn, sitten sieltä ylös ja lopuksi polkaistiin vasenta jalkaa. Nimenomaan vasenta. Samalla kikatettiin ja hölistiin että "yppää, yppää". Oli kyllä kerrassaan ratkiriemukasta katseltavaa :) Tämä treenaus keskittyi juurikin hetkeen ennen iltapuuroa. Viimeaikoina on ollut havaittavissa pienimuotoista "iltavilliä" just ennenku pitäs alottaa iltatouhut. Meno on kyllä semmosta että! Poika viuhtoo edestakasin, juoksee tukkaputkella, tai lykää nuita autojansa. Ja höpöttää ja kikattaa. Ihana lapsi :) Onneks sitten rauhottuu iltapuurolle, kun läppäriltä näkyy youtubesta Unelmatarha. Aikasemmin mentiin Fröbelin palikoilla, mut ne ei enää tahdo tehota. Unelmatarhaa jaksaa toljotttaa, ja samallahan se suukin aukee kätevästi :) Kaiken huipuks löysin jakson, jossa lopuksi "apsideisi" ja "tomblibuut" menee nukkumaan. Poika rupee siinä vaiheessa viimestää hieromaan silmiään ja huiskuttaa niille hyvää yötä - huiskutukset. Ja eiku sänkyyn :)

Tuossa se nyt istuu vieressä ja lukee eilen kirjakerhosta tullutta uutta äänikirjaa (joo, tottakai lapsi-raukka kuuluu jo kirjakerhoon). Ihan törkeen iso ääni tuosssa, pitänee varmaan vähän teippailla. Ja kakka haisee, pitänee lähtee siivoomaan..... =)


2 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen poika :) Nuo lasten laulut on parhaita ja varsinkin niiden omat versiot niistä. Muistan kun veljeni lauloi pienenenä " Minä vain, ei muut mua huomiseen saa jaksamaan..." Ei tainnut Tauski laulaa ihan noin ;) Toinen oli Isto Hiltusen "Okkilla tammen taas".

    VastaaPoista
  2. Pitäähän sitä nyt kirjakerhoon kuulua, kyllä meilläkin ;D

    Mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista