keskiviikko 18. tammikuuta 2012

kultapieni sairastaa :/


Tämän päivän eväät.. Kuumetta on mittailtu eilisaamusta asti. Pikku mies alkoi yskimään oikein urakalla maanantaina, ja eilen aamulla olikin sitten jo kuumeessa. Supolla sain kuumeen laskemaan, mutta iltapäivällä alkoi nousemaan uudestaan, ja siihen ei sitten enää kotoa löytyvät lääkkeet auttanutkaan. Viime yö meni vähän niin ja näin, välillä nukuttiin, välillä vaikeroitiin ja hikoiltiin. Kuumetta mittailin pariin otteeseen, siinähän se pyöri 39.4 - 39.8 Teletappi on muutaman, siis VAIN muutaman kerran aikaisemmin vähän kuumeillut (ja ikää siis 1v2kk), mutta ne on mennyt ohi ihan supoilla, ja parissa päivässä. Mutta nyt tällä ensikertalais-äidillä tuli niin kova hätä yöllä, että soitin päivystykseen kysyäkseni mitä lääkitystä tuolle lapsiraukalle vielä voi antaa. Mukavan kuulonen miesääni puhelimen toisessa päässä rauhoitteli ja totesi että koska puhelun taustalta kuuluu pikkumiehen möykkää kun hän tyhjensi paiskomalla lelulaatikkoa (ei kuume siis juurikaan hidastanut!!), niin eipä syytä huoleen. Rouva on hyvä vaan ja antaa niitä lääkkeitä ohjeen mukaan. Tästä huojentuneena yö jatkui sitten ainakin siltä osin rauhallisemmin, ettei tarvinut miettiä mitä teen.


Aamulla tilanne oli hieman parempi, lämpöä enää 38,5. Mulla oli herätyskello soimassa ennen seiskaa, kun oli "yksi tärkeä meno" (siitä toivottavasti myöhemmin lisää!). Onneksi äitini tuli Teletappia hoitamaan aamupäiväksi. Ja onnistuin myös saamaan lääkäriajan pojalle. Lääkäri katsoi että korvat oli puhtaat ja keuhkot ja sydän kuulosti normaalilta. Crp otettiin, oli alle 8. Nieluviljelytulos saadaan huomenissa. Reseptillä saatiin sitten lääkettä. Kotia kun päästiin niin poika oli jo aika töttöröö ja kuumetta oli jo 40,3. Ei muutako uusi lääke nassuun ja vähän unta päälle. Puolentoista tunnin päästä meillä olikin jo uusi poika ja leikit olkkarissa pääsi jatkumaan!!!




3 kommenttia:

  1. Sillon isänpäivän aikaan, kun Nelli veti sen kolmen päivän kuumeen, niin lääkärisetä sano, et lapsella ei voi olla liikaa kuumetta, että siitä ei tarvitse huolestua. Tai jotenki, et vaikka on se 40 astetta, niin se ei oo niin vakavaa. No, niinku tiät.

    "yks tärkeä meno" AI hitto, tän täytyy olla sitä, mistä viimeks puhuttiin!!!! Oi että!!!! TSEMPIT!!

    VastaaPoista
  2. joo, jostain "lapsi sairastaa" lehdykäisestä luin että sit jos rupee lämmöt huiteleen 42, niin se on jo paha elimistölle. No, nyt 4:s kuumeilupäivä.

    yks tärkeä meno = juurikin SE :D katsotaankatsotaan :D

    VastaaPoista
  3. Niin, kai se lääkärisetä halus mua lohduttaa sillä lauseella, kun Nellillä kuitenkin oli korkeimmillaan "vain" 39,8 astetta!

    VastaaPoista