perjantai 13. tammikuuta 2012

Matto, maton, matolta, matolle.

Päätöksiä matoista meidän huuhollissa:

1. ENÄÄ IKINÄ KOSKAAN ei osteta valkoisia mattoja, koska talossa asuu myös musta pitkäkarvainen koira. IKINÄ. EI. ENÄÄ.

2. ENÄÄ IKINÄ KOSKAAN ei osteta puuvilla-räsy-mitälie-mattoja, koska ne luistaa laminaattilattialla, sen samaisen koiran alla. Sen ei tarvi ko kävellä maton VIERESTÄ, ni WHAM, jo on matto taas vinksinvonksin. Ja ei, mitkään jarrumuovit maton alla EI auta. Kokeiltu on. IKINÄ. EI. ENÄÄ.

3. ENÄÄ IKINÄ KOSKAAN ei osteta halpoja puuvilla mattoja, joissa on punainen raita. Oli ne sitten miten ihanat hyvänsä! Koska niitä on ihan turha yrittää pestä! Ainakaan ilman että ne ois sen jälkeen punaisen läikikkäät. IKINÄ. EI. ENÄÄ.

4. Yllämainittuja päätöksiä voi allekirjoittanut muutella mielialojen ja hormonihäiriöiden mukaan.

Toisinsanoen, koska kesä on jo ihan kohta, ja siis kevät jo paljon ennen sitä, on aika tsekata huushollin mattoja "sillä silmällä".

Keittiö: Uusi ruskea sävyinen PUUVILLA-matto. Hätä-ostos Ellokselta parilla kympillä. Siis sen jälkeen kun ne edelliset punaraitaiset oli joulusiivoissa pesty pilalle.

Olohuone: vanhemmiltani pöllitty iso harmaasävyinen puuvillamatto mustilla hapsuilla.

Aula: toinen vanhemmiltani pöllitty iso harmaasävyinen puuvillamatto mustilla hapsuilla ja beigen sävyinen "ko ei nyt muutakaan löydy" - hätäostos parisen vuotta sitten.

Teletapin huone: turkoosi ryijymatto

Meidän huone: valkoiset puuvillamatot

Mattopäätös-listan perusteella KAIKKI muut paitsi teletapin huoneen matto menis vaihtoon. MUTTA, ne pöllityt matot on kyllä kivoja ja olkkarin matton on pöydän alla = pysyy paikoillaan, ja aulan matto on laatoituksen päällä = pysyy suht hyvin paikoillaan. Ongelmapaikkoja on siis kolme: keittiö, aulan toinen matto ja meidän huone. Keittiö karsitaan listalta heti pois koska siellä oleva ongelma-matto on uusi. Jos sitä nyt edes muutaman kuukauden vihtis katsoa. Meidän huone karsitaan myös toistaseks listalta pois, koska nekin matot on suht uudet. Ja tykkään niistä valkosista matoista. Ja saatan vielä pari kuukautta jaksaa imuroida ne koiran karvat JOKA AAMU.

Jäljelle jää siis aula.



















Ylin matto on se minkä haluaisin. MUTTA, se on bukleematto. TUSKIN pysyy sen kummemmin paikallaan kuin nykyinenkään. Nuo muut on sitten tuftattua nailonia, luistamattomalla pohjalla. Mutta en tykkää niistä. Tuftatuista matoista yleensäkään. Ylimmäistä mattoa tilaisin yhden kappaleen, mahdollisimman pitkän, kun tulisi semmoiselle aulan "käytävä"-pätkälle. Pyöreä tähti-matto vois olla kiva jos laittais vaikka 3 peräkkäin. Ja yks vielä siihen käytävän päähän, koiran makuu-alustaksi. Pitkänmallinen vastaava tähtimatto näyttää aika, hmm.. en tykkää. Ja tuo kukkamatto. No en ole hankkimassa.


Mitä teen? Ostan sen minkä haluan ja naulaan lattiaan? vai ostan sen mitä en halua, ja oon tyytyväinen että ne pysyy paikoillaan mutta joudun kävellä niiden ohi silmät kiinni?

2 kommenttia:

  1. Bukleematot on matoista hirveimpiä, ainakin koiraperheessä. Tai ainakin meiän koiraperheessä. Meiltä löytyy kaks lyhytkarvaista ja jestas, mitkä määrät karvaa nuo bukleematot kerää. Ja niitä sais olla aina imuroimassa.

    Sama ongelma meilläkin tahtoo olla, että ei oo oikein mattoa mistä kunnolla sais koirankarvat pois.

    VastaaPoista
  2. Voi että :/ Kiitos vinkistä!! Ton pitkäkarvasen kans ne bukleematot on sitten varmaan kans ehdoton NOUNOU :D Eli ei semmosiaKAAN meille.

    Ongelma edelleen ratkomatta. Plääh.

    VastaaPoista