tiistai 18. lokakuuta 2011

mmm... Omppupiirakkaa...

ai kun ihanata, takassa loimottaa tuli ja teletappi vetää päikkäreitä! Laatu-aikaa! Tänään on leivottu omppupiirakkaa ja aamu-ulkoilujen aikaan sain väkerrettyä parit kanervapurkit portaille.

Kummasti tuli syksyinen fiilis niillä! Ja, näyttäähän ne ehkä 100x paremmilta kuin ne tuupertuneet pelargonit ja marketat =) Tykkään!

Pihahommat alkaa syksyn osalta oleen suht hanskassa. Tai no, keväällä istutettu orapihlaja-aita pitää leikata, kunhan se nyt lehtensä ensin tiputtaisi. Ja perennepenkkiä pitää vähän möyriä. Ja nyt kun tätä kuvaa katson, niin EHKÄ noi pihakalusteetki vois jo kerätä talviteloille... Mut muuten on hommelit tehty.

Sen kunniaks omppupiirakkaa!

Herrrrrkkupiirakka

200 gr rasvaa
1.5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0.75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeri

omppuja
kanelia
sokeria

Sekoita sula rasva ja sokeri. Lisää jauhot. Ota taikinaa erilleen noin kupillinen, se lisätään lopuksi piirakan päälle. Lisää taikinaan loput ainekset ja laita voideltuun vuokaan. Lado päälle omput ja mausta kanelilla ja sokrulla. Murusta päälle se kupillinen taikinaa. Uuniin 200 astetta noin puoli tuntia. Ja NAMINAMI!!


Tää on kyllä NIIIIIN hyvä resepti, mut onhan siinä rasvaa ja sokruaki yllinkyllin. Toimii myös mustikoitten ja puolukoitten kans =)

Ja ompeluksista, sain eilen väkerrettyä pojalle uuden paidan turkoosista pilvikankaasta. Ihana :) Ja nyt on työn alla kokeiluversio pienen vauvelin potkuhousuista. Soufaarsoukuud.. laitan kuvia kun saan ne pökätki valmiiks :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti