torstai 13. lokakuuta 2011

Sadonkorjuuta ja pänsylöitä!!



Tänään kaiveltiin Teletapin kans viimoset porkkanat maasta. Tai, teletappi istu rattaissa ja seuras toimenpidettä tarkkana vierestä mun lauleskellessa "popsi popsi pooooorkkanaaaaaa..." =) Melkein ämpärillinen sieltä vielä nousi. Tosin kokoerot kasvateilla oli melkoset, läpäiseeköhän nää EU-standardeja...?! :D



Tänään meillä on sit ruokalistalla näitä herrrrrrkullisia porkkanasämpylöitä, sekä, tittidii: Porkkanaraastetta! Ja sama ruokalista varmaan on voimassa seuraavanki viikon, ennen kuin kaikki on popsittu :)



Nämä sämpylät on kyllä ehkä parhaimpia mitä ikinä oon tehny, niin kuohkeita ja pehmeitä. Resepti on tässä:

5 dl maitoa
3-4 dl hienoa porkkanaraastetta
50 g hiivaa
2 tl suolaa
n. 15 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
100 g voita tai margariinia

Sekoita porkkanaraaste maitoon ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva ja suola. Lisää hiivaleipäjauhoja ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta sämpylöitä; kuohkeimmat sämpylät saat löysähköstä taikinasta nostelemalla siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min sämpylöiden koosta riippuen.

(Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy)


Ja sitten, tämä mun ihana kangaskasa, jonka hommasin ennen Espanjaan lähtöä.. Tossa se kalvaa mun mieltä ja houkuttelee, odottaa koska on aikaa rauhassa singeröidä.. Ehkä tänä iltana..?! Tästä läjästä on tulossa Teletapille pari paitaa ja housut. Ja muutama vauvalahjakin on mielessä... ;)



Toivottavasti pikimmiten saan tehdä postauksen uusista ompeluksista!!

Nyt, Sämpylä-kaffille :) Nam!

1 kommentti:

  1. Ihania kankaita!!
    Ja kiitos ohjeesta, mä lähetin sen itelle sähköpostiin xD Vois yrittää kans tehdä... joskus... kun kerkiää ;D

    VastaaPoista