sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Herkku-postaus = Kinuski-Piparikakku-ohje


Tässä on nyt ollu semmonen härdelli-loppuviikko, että vähän venähti tämä piparikakku-bloggaus, mutta tässä se nyt on tulossa :) Torstai meni siis leipoessa ja sitten iltasella innostuin ompelemaan Teletapille housuja ja paitaa, ja sitten yhtäkkiä oliki jo yö. Perjantaina leivoin ristiäisiä varten muffinseja ja täytekakun (kiitos Heidi-tätille Teletapin hoito-avusta), lauantai meniki sitten koko päivä ristiäisissä (kiitos äidilleni Teletapin hoito-avusta) ja illalla oltiin niin töttöröö (mies yötöistä ja mie kaikesta touhuamisesta ja edellisenä yönä Teletappi valvotti) että oltiin jo klo 22 nukkumassa!!! Oikeesti! En kerenny edes kunnolla saada päätä tyynyyn kun taju oli jo pois :) Onneksi Teletappikin nukkui niin hyvin, että aamulla kuudelta nostin hänet keskellemme, ja siihen hän hetken kitistyään nukahti takasin ja koisattiin vielä puoli 9 asti. Vähänkö on nyt levännyt olo :D Tänään olin sitten viimeisen päivän töissä joulu-apulaisena, joten nyt saan aloittaa joulufiilistelyn oikeasti, kun kaikki "ylimääräinen" on hoidettu alta pois. Ja Rakas Sisko tulee kahden yön päästä jouluksi kotiin! Ihanaa!!



Kinuskipipari (ohje suosikkileipuriltani Kinuskikissalta)

Pyöreään vuokaan
(24-26 cm)

Pohja:
225 g piparkakkuja
80 g voita tai margariinia

Piparkakkutäyte:

4 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 tl piparkakkumaustetta
200 g vaniljarahkaa
3 valkuaista
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

Kinuskikiille:
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria

Kermapursotus:
1 ½ dl Flora Vispiä
1 tl sokeria
2 tl vaniljakreemijauhetta

Murskaa piparkakut. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon piparimurska. Painele muruseos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon piparkakkumauste ja vaniljarahka.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kerma-rahkaseoksen kanssa.

Mittaa kattilaan sitruunamehu ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää ohuena nauhana sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen.

Kaada kinuskikastike täytteen päälle ja hyydytä kylmässä pari tuntia.



Aivan ihana kakku! Suosittelen kokeilemaan :) Ja alla muutama kuva tekemästäni ristiäiskakusta. Koristelussa oikaisin tuolla ihanalla vauva-koristeella. Ja nuo valkosuklaa-sydämetkin on valmiina ostettu. Mutta kakku on itsetehty. Ja päällystetty marsipaanilla. Ja jos nyt otetaan puheeksi se epäonnistunut Teletapin 1-vuotis kakun sokerimassa päällyste, niin kyllä tää marsipaani oli vaan 100000 kertaa helpompi tehdä ja käsitellä. Siis, jos joku joskus kuulee mun suunnittelevan epähuomiossa sokerimassan käyttöä kakuissa, niin voitko ystävällisesti muistuttaa että ei kannata. Kiitos :)





Ja tämmöset ihanat velourit odottaa ompelua. Teletapille tein tuosta ruskeasta housut, ja sen kaveriksi siilikankaasta paidan. Pitäiski ottaa kuva ja laittaa tänne. Tuli ihan söpö yhdistelmä.

Nyt mattopyykille mars.

2 kommenttia:

  1. Blondi täällä hei :D Missä tuon sun kakun kermapursotus on?! siis se, johon menee floora vispii 1.5dl, tuossa päällä?!
    Joo, mun pitää olla näin naseva näissä leipomisjutuissa, kun en oo mikään leipuri hiiva :D
    Mutta kakku näyttää herrrkulliselta!

    VastaaPoista
  2. no hei BLONDI :D Ai etkö sä löytäny kermapursotusta? No ohoH!!! Se on toi ohut valkonen sokerikuorrute-vana joka esittää sitä kermapursotusta :D Kato konstit on monet.. =)

    VastaaPoista