sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Isänpäivä.

Isin kakku. Sisällä paljon mantsikoita ja kermavaahtoa, kuten toivottu. Sitä saa mitä tilaa siis :)
Arvioin hieman mönkään pakaste-mansikoista irtoavan nesteen määrän ja kostutin kakkua hieman liikaa, sillä se niinsanotusti laski allensa. Onneks vaan vähän :D Kakun lisäks leivontapäivälle piti tietysti askarrella myös muutaki sutinaa, rahkapullia siis, ja pienoinen kaaoshan siitä saatiin aikaseks. Teletappi autto leivonnassa parhaansa mukaan (NOT!) ja aikansa kuluks uudelleen organisoi "kiffeli-lootan" (ts. aterimet). Siinä se istua kökötti syöttötuolissa pöydän ääressä ja yksitellen nosteli kaikki mihin käsi yletty, suoraan lavuaariin. Naiiis. Ja mainittakoon vielä että puolet lensi lattialle.

Kaikesta sörpöttelystä huolimatta kakku ja pullat saatiin aikaseks ja siivottuakin suurinpiirtein. Tänään on sit kylästelty ja kerittiin alkuillasta sen verran ulkoillakin, että ripustettiin terassin aitaan jouluvaloja. Jos naapureilla jo on, niin saa meilläki olla :) Mut, jotenki ne valot kuitenki sotii sen mun kukkivan ruusun kans. Kävin tänään tarkistaan tilanteen, kovasti se on jo aukonut terälehtiään..

Ja nää punajuuret!!! Nää hitsin PUNAJUURET!!! Ruinasin siskoltani, kun se jostain niitä sai, että tuoppas mullekkin. Hän kun toi meille aivan tosi ihania itse-säilömiänsä punajuuria, ja ne oli NIIIIN hyviä, että halusin itekki tehdä. No, sain punajuuria. KRÖHÖM, VAIN 2 KUUKAUTTA sitten... ups... Että joo, vähän venähti. Mutta, ne on ollut tuossa pihalla muovipussissa, että eihän ne mikskään ollu mennyt. Mut silti, vähän noloa. No, nyt on punajuuret purkitettu. Aattelin antaa "makustua" muutaman päivän ennen kuin korkkaan. Toivottavasti on hyviä, samalla reseptillä tehty kuin siskoni.


Keskiviikkona pilkahteli hieman aurinko, Jee!!! Pakkasin teletapin heti aamusta vaunuihin ja marssitiin piskin kans mettätielle. Oli ihanaa!! Sieläpä koira sai pinkoa eestaas ja teletapilla oli lystiä.


Ja tämmöset pökät on saatu aikaseks. Kokoa 62cm. Myyntiin.

Siinäpä kuulumiset lyhykäisesti. Noolais vielä tuota täytekakkua =)

1 kommentti:

  1. Teitpä ihanan kakun =)
    Heh, teletapilla oli varmaan paljo hauskempaa ku sulla ;D

    VastaaPoista