maanantai 21. marraskuuta 2011

Juhlahumun jälkitunnelmissa..


Kaikki hauska päättyy aikanaan.. niin myös 1-vuotissynttärit. Valitettavasti. Ensimmäinen synttärilahja koe-ajettiin aamulla jo sängyssä. Pikkusen oli Teletapilla ilmeet, kun kaivoin "pikku"paketin kaapista ja nostin aamulla sänkyyn.. siinä sitten porukalla revittiin papereita ja ihmeteltiin löydöstä. Riitti siinä aamupäiväksi ääntä ja puuhaa :) ja iltapäivä menikin sitten vieraita kestitessä. Oli kyllä ihanat juhlat! Parhaimmillaan lattialla vilisti kuusi lasta, Teletappi pienimpänä perässä ja kaikki sulassa sovussa. Illalla juhlijalle nousikin sitten kuume, liekö liiasta riekkumisesta.. Mutta nyt ollaan jo kondiksessa ja tänä aamuna käytiin neuvolasta hakemassa lukemat 11.2 kg ja 78 cm. Piikkejä ei nyt vielä viikonlopun kuumeilusta johtuen otettu eikä ois kai saatukkaan, eli ens maanantaina sit uus reissu sillä saralla.

Tarjolla meillä oli tietysti täytekakkua. Valitettavasti aiemmin mainitusta sokerimassan salaliitosta johtuen mielikuvani kakusta oli tsiljoona kertaa parempi kuin toteutus, mutta ehkä tästä kehtaa laittaa tämmöisen -einiinlähikuvan-. Mutta pääasia lienee että maku oli hyvä. Jos ei syöny sitä liian paksua sokerimassa-kuorrutetta.
Tein kakun parista vaaleasta kääretorttupohjasta ja täytteen ohjeet nappasin Kinuskikissalta. Täytteenä siis salmiakkisuklaa-kermavaahtoa ja dumlesuklaa-kermavaahtoa. Ja herkkua oli, varsinkin kun laitoin suklaata tuplamäärän :D

Ja sitten näitä kuppikakkuja. Ai namia!! Resepti on siskoltani. Ja noita koristeita metästin koko kaupungin läpi. Mä jotenki oletin, että tottakai semmosia on saatavilla. No, ei ollu. Piti tehä ite. Mut siinähän ne tuli, samalla ko katto toisella silmällä BB:tä =)

Vaaleat kuppikakut

3 munaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 gr voita
1 dl maitoa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 sitruunan kuori ja mehu

Vaahdota munat ja sokerit. Sulata voi, lisää siihen maito ja lisää vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti taikinaan. Lisää joukkoon sitruunan raastettu kuori (ei mielellään peukun palasia seassa niinku mulla :D ) ja mehu. Vuoraa muffinipelti paperivuoilla ja täytä 2/3 joka vuoasta. Paista 175 asteessa 15-20 min.

Kuorrutteeseen laitoin 200gr sulatettua ja jäähdytettä valkosuklaata sekoitettuna 200gr maustamatonta tuorejuustoa.


Ja lisäksi tarjolla oli pipareita, ihanaa jouluista rusinakakkua, coktailpiirakoita ja munavoita sekä jugurtti-juustokakkua. Rääppiäisiä tässä nyt on toista päivää vietetty. Näyttäs siltä että täyskäriä ois tarjolla ehkä vielä pari päivää... ups.. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti