maanantai 14. marraskuuta 2011

Mainio Maanantai.


Ja taas leivottiin. Oli lähestulkoon pakko, koska lauantain rahkapullista jäi sitä rahkatäytettä ihan törkeesti yli, niin tänään leivottiin sitte lisää - ylläripylläri - RAHKAPULLIA :) Eihän sitä hyvää soossia voi roskiinkaan laittaa! Otin reseptin uusimmasta Vauva-lehdestä ja siinä oli kyllä tullut tekijälle jonkin sortin laskuvirhe koska sitä täytettä riitti oikeesti 4-kertaseen settiin verrattuna siihen mitä siinä ohjeessa oli. Että silleesti.


Perus-pullataikina vaan pohjaksi. Ja tosiaan litranen pitää tehä heti suosiosta ens kerralla, koska tätä täytettä tulee siis paljon. Tai sit puolittaa täyte. Jos muistaa :)

Rahkatäyte

2 tlk rahkaa
2 dl kuohukermaa
1 dl smetanaa
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3-4 rkl siruunamehua (maun mukaan, enempi parempi!)

Jauhotetulla lasilla vaan pullaan reikä ja täyte sinne. 200 astetta ja noin 10 minuuttia.
Ja on kyllä NAMEJA :) Näitä nyt sitä mussutetaan urakalla koska niitä on paljo. Ohjeessa luki, että kestää pakastuksen. Toivottavasti pitää paikkansa, koska ei näitä nyt kuitenkaan kerralla viitti syödä :)


Olin sit tosta leivonta-härdellistä sen verran vauhdissa vielä, että kun mies tuli töistä kotia, päätin lähtiä koiran kanssa lenkille. Kaivoin vaatekaapin perältä sinne unohtuneet ja hautautuneet juoksutrikoot, talvimallia. Onneks mahtu päälle, ja varsin hyvin jopa! Musta vaan vähän tuntuu että myyjä on epähuomiossa myynyt mulle miesten housut koska.. no.. näissä on oudosti löysää tässä etuosassa.. :D Mut, eipä se menoa haittaa! Heijastin-liivit päälle ja menoks. Kivaa lenkkiä vauhditti kuutamo ja liukas pyörätie. Ekat lipat meinasin heittää terassilla jo, mut suuremmilta vammoilta vältyttiin onneks. Ja nyt on sit hyvällä omallatunnolla saanu lenkin jälkeen mutustaa eilistä täyskäriä :D


Ja btw. tämä noin kuukausi sitten ostettu Tulilatva on edelleen hengisä. Tiedoksi.
Eipä kummempia. Huomenna lähden Teletapin kans synttäri-tarvike ostoksille. Jee!! =)

1 kommentti:

  1. BTW, sun kynttiläjutskat on tullu ;D
    Voi, rahkapullat on hyviä! Pitäisköhän munkin joskus yrittää... En oo pulliakaan leiponu, ku viimeks 1997, kun oltiin Järvenojalla kesätöissä xD

    VastaaPoista